Om oss/About us

Vi är en liten kennel som ligger uppe på Romeleåsen ca 30 min bilfärd utanför Malmö i Skåne.

Vi som driver denna kennel är Malin, Peter och Ragge. Malin och Peter i Skåne och Ragge i filialen Stockholm

Ragge och Malin har känt varandra i nästan 20 år nu. Vi träffades under en ridvecka i de norska fjällen och har varit vänner sedan dess.

Jag och Peter träffades för några år sedan och upptäckte genast att vi har ett stort gemensamt intresse för hundar. Vi lever nu tillsammans med de flesta av kennelns Cardigans, dalmatinern Monty och våra 3 katter.

Jag, Malin har ett förflutet i datorn och reklambranschen men arbetar nuförtiden deltid på en privat vårdcentral.

Jag har vuxit upp med hundar och har haft dem runt sig hela mitt liv. Min familj hade två taxar när jag föddes och senare köpte vi två Cavalier King Charles spaniels, långt innan rasen blev populär i Sverige.

Efter ett par år med inga hundar i hushållet, och endast tillgång till mina vänners Riesenschnauzer och Ridgeback, kände jag att det var dags för en ny följeslagare i mitt liv. Efter att ha tittat på många raser och gjort massor av efterforskningar hittade jag Cardigans, och det är något jag aldrig ångrat.

Ragge bor med 1 Cardigan, Musti, precis utanför Stockholm. Ragge visste nästan ingenting om hundar innan Malin köpte sin första Cardigan, Frost. Med Frost som första hund, lärde han sig dock snabbt. Ragge är också en bookoholic och en fantastisk fotograf. Ragge är den som visar vår Teddy och tillsammans har de haft stora framgång runt om i Norden.

Alla våra hundar bor inne i huset som familjemedlemmar.

Vår ambition är att föda upp mentalt bra och friska hundar, trogna sin standard och deras mentalitet. Om de sedan blir vackra ser vi som en bonus!

En sak som kännetecknar de flesta Cardigans är att de är envisa med en egen vilja, något de flesta Corgiägare uppskattar och får många skratt av. Det som dock mest känneteckanar en Cardigan är nog den stora personligheten. Vi vet nog inga andra hundraser som kan hitta på så mycket trick och bus och som kan bli så bortskämda utan att ägaren märker det! Ibland tror man nog att de har en hypnotisk förmåga; ”Du vill ge mig den korven” eller ”Sängen din är alldeles för stor utan mig”. En Corgi är också en tänkande hund som kan lösa en hel del problem. Ibland sådana som man aldrig tänkte sig.

Detta är ingen ras för den bekväme som bara vill ha en mysig livskamrat som nöjer sig med ett lugnt och stilla sällskapsliv utan krav. Sällskap får du, men en Corgi kräver att du engagerar, och aktiverar dig, i dess liv.

Vi har kommit att uppskatta och älska denna mycket unika ras och kan inte tänka oss ett liv utan dem.

Kan du?